Skip to content

Giv trægulvet nyt liv med en professionel gulvafslibning

Trægulve i huse og lejligheder er ikke så almindeligt et syn, som det var en gang. Tidligere var det standard at anvende træ som gulv belægning i nybyggede boliger, men senere er mere moderne, slidstærke og rengøringsvenlige gulvtyper kommet til, og har erstattet træværk som entreprenørernes foretrukne materiale, når nye boliger skal have gulv.

Det drejer sig for eksempel om klik parket i laminat, cement og beton (som giver et råt og urbant udtryk) samt epoxy og uretan, som er nemme at rengøre og modstandsdygtige over for ridser og skrammer. Samtidig vælger flere og flere bolig ejere at bytte de gamle trægulve ud med en af de moderne varianter. Men det er faktisk synd. Træ er nemlig stadig den smukkeste og mest behagelige form for gulvbelægning, og derfor er trægulvet i din bolig et stort aktiv – også selv om det efterhånden er blevet lidt slidt i overfladen. Er dit trægulv ellers intakt, og ikke præget af større skader, kan det sagtens blive flot igen med en grundig gulvafslibning.

Giv trægulvet nyt liv med en effektiv gulvafslibning

De pletter, plamager, skjolder og øvrige misfarvninger, som gør dit trægulv ujævnt og trist at beskue, er nemlig med stor sandsynlighed blot overfladiske. Dette betyder, at de ikke stikker dybere end allerhøjst et par millimeter ned i træets overflade, og kan således nemt slibes bort. Det samme gælder for ridser og småskrammer samt de splinter, som uvægerligt vil opstå, når gulvet bliver slidt, og træværkets fibre tørrer ud. En gulvafslibning er en relativt skånsom procedure. Ved en gulvafslibning slibes der sjældent mere end to millimeter af gulvets overflade, og derfor kan langt de fleste trægulve tåle en gulvafslibning.

En professionel gulvmand har kompetencen til at vurdere, hvor meget – eller lidt – det er nødvendigt at slibe af gulvets overflade, for at det kommer til at fremstå smukt og ensartet. Læs mere på gulvkanonen.dk