Skip to content

Guide: Få smukke vægge med plakater

Enhver væg fortjener flotte dekorationer og illustrationer, men ikke alle har råd til at investere i dyrebar kunst. Det er der heldigvis råd for; plakater er nemlig én af de ting, der for alvor hitter i de danske hjem anno 2018.

Skal du have nyt i rammerne derhjemme, så er der nogle enkle råd, du med fordel kan følge, hvis du ønsker at skabe en væg, der er personlig, flot og ikke mindst inspirerende at se på.

1. Find et tema

Det kan være svært at sammensætte en harmonisk billedvæg, hvis du køber plakater i øst, vest og nord. Derfor kan du med fordel holde dig til et overordnet tema – og det behøver ikke at være så snævert som eksempelvis  “elefanter”, medmindre du ønsker dig en meget ensformig væg. Vær fantasifuld, kald fx temaet for “drømme,” “farver” eller “arkitektur,” og gå så på jagt efter fede emner.

2. Hold opsætningen enkel

Så længe du bare har en enkelt plakat eller to, der skal hænges op, kan det næsten ikke gå galt. Men hvis du har flere billeder og drømmer om at kreere en harmonisk og inspirerende billedvæg, så gør dig nogle overvejelser, inden du begynder at slå søm i væggen:

– Lad de yderste kanter på billederammerne flugte enten foroven eller forneden. Det giver ro til øjet.

– Pas på med at hænge billederne for tæt, da det kommer til at give et tungt og bastant udtryk.

– Følg din mavefornemmelse. Man kan læse sig til nok så mange gode råd, men det allervigtigste er, at du følger din mavefornemmelse. Det personlig opstår der, hvor det giver mening for den enkelte.

3. Vær ikke bange for at skifte ud

Det fede ved plakater er, at de sjældent er vanvittigt dyre. Derfor behøver du ikke låse dig fast på et bestemt udtryk – du kan sagtens ændre plakaterne undervejs eller med tiden. På den måde får du også en dynamisk indretning, der hele tiden afspejler tidens trends.