Skip to content

Ønsker du at komme i lære som elektriker?

Vil du have nogle gode råd til, hvordan du kommer i lære som elektriker, så er du landet det helt rigtige sted!

Selvfølgelig skal vi lige formane med det samme, at dette indlæg ikke på nogen måde skal overgå eller for den sags skyld supplere, hvad du er ved at lære på en af mange skoler i Danmark, der udlærer elektrikere som færdiguddannede af slagsen.

Skolen skal du altid lytte til først og fremmest – ingen slinger i valsen her!

Nej, denne artikel er til for dig, som allerede nu, måske før du starter uddannelse eller er i gang med de første moduler, hvordan du kan være sikker på at skaffe dig en praktikplads i det virkelige live, så du ikke ender i skolepraktik (som kan være fint nok, men ikke helt er det samme), eller du – GYS – må indstille uddannelsen på ubestemt tid, fordi du ikke kan finde en praktikplads.

Det vil vi gerne modhjælpe både for din personlige skyld, men også overordnede, da det er vigtigt at få folk i gang med uddannelse, så tandhjulene i samfundet kan løbe fornuftigt rundt.

Disse råd, vi vil komme med, bygger på erfaringerne fra tidligere elever, der har været i praktik som elektrikere eller andre uddannelser, hvor det krævede en praktikstilling for at komme videre i forløbet, helst i en håndværksmæssig sammenhæng.

Lav din forhåndsresearch. Undersøg markedet, hvor der er elektrikere, og måske vil du gerne have en, der ligger tæt på din bopæl, så du ikke skal rejse så langt hver dag for at komme derhen.

Hvis de ikke har en ordning dit favoritsted om at tage praktikanter ind, så kan du forklare dem, hvordan arbejdspladsen kan få fordel af at have dig som elev.

Det kunne jo være et sted som hos dem her: https://el-hjoernet.dk/

Selv hvis du ikke kommer ind og får en plads ved dit foretrukne, så kan du arbejde dig ned ad listen – og gør dette, inden I skal til at søge praktik, så du allerede har en føler ude!